Header 101 relatiegeschenken

Druktechnieken relatiegeschenken

Onze artikelen kunnen op heel veel manieren worden bewerkt. Daardoor is het niet mogelijk om al deze methoden op te nemen in deze webwinkel. Wij hebben een bestand voor u opgenomen waarin alle bewerkingstechnieken worden uitgelegd, op welke producten ze kunnen worden toegepast en wat de daaraan verbonden kosten zijn.

Belt u ons op telefoonnummer 020 – 20 60 860 en wij geven u een advies die passend is bij het door u gekozen artikel.

Borduren

Bij relatiegeschenken borduren worden logo’s, teksten of tekens met garen en en naald in textiel of leer aangebracht.

De borduurkosten zijn gebaseerd op een maximaal formaat van het te borduren oppervlak van 30 of 60 cm2. Prijzen voor borduringen van een groter formaat verstrekken wij op aanvraag. De kosten van de borduurkaart zijn éénmalig; bij een herhalingsorder worden dan alleen de instelkosten in rekening gebracht.

Overige kosten

Aanloopkosten, per logo / per positie WB Instelkosten
WBK Borduurkaart kosten
Toeslagen, per stuk WBT Badjassen en picknickdekens
WBT Verpakken T-Shirt en poloshirts
WBT Verpakken jacks en badjassen

Folie- en Blinddruk

Foliedruk is een speciale druktechniek die geen afdruk achterlaat via inkt maar werkt met een op een rol vervaardigde folie die voorzien is van zilver, goud of andere kleur inkt. Door middel van de drukmethode, waarvan het stempel verwarmd wordt, wordt nu een gedeelte van de inkt die op de folie zit afgenomen en direct op het te bedrukken oppervlak aangebracht.
Blinddruk, preegdruk of droogstempelen is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door op of in de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna te drukken, ontstaat in het te bedrukken oppervlak een reliëf. Door de schaduwwerking is de afbeelding te zien. Deze techniek leent zich bijzonder goed voor producten, waar een chique uitstraling vanuit moet gaan. Blinddruk wordt toegepast op papier, dun metaalplaat, plasticplaatjes (credit cards) of lederwaren.

Overige kosten

Clichékosten, per logo / per positie WBDC Blinddruk
WFDC Foliedruk
Aanloopkosten herhalingsopdracht WBDH Blinddruk
WFDH Foliedruk

De prijzen gelden voor artikelen tot en met A5-formaat.Foliedruk

Graveren

Lasergraveren is een moderne graveermethode waarbij het materiaal middels een laserstraal wordt bewerkt. Zelfs de kleinste details worden met een lasergravure haarscherp afgebeeld. Zoals bij elke graveermethode komt de bewerking in het materiaal. De gravure heeft daardoor dezelfde levensduur als het product. Een lasergravure is mogelijk in vrijwel alle metalen. Geribbelde oppervlakken zijn geen probleem voor een lasergravure.

Blindgraveren of fijngraveren is een verfijnde graveertechniek waarbij het materiaal met een diamantpuntje wordt bewerkt. Dit levert een terughoudende chique gravure op, waarbij de bewerking in het materiaal komt. Een blindgravure is mogelijk op alle gladde metalen oppervlakken.

Diepgraveren of frezing is een robuuste graveermethode waarbij het materiaal met een frees bewerkt wordt. Als extra kan een diepgravure worden ingekleurd voor een bijzonder effect op bijvoorbeeld badges of awards. De bewerking komt in het materiaal en is mogelijk in vrijwel alle metalen en harde kunststoffen.

Overige extra kosten

Aanloopkosten, per tekst / per order WG standaard tekst
WGH herhalingskosten
WGS logo, speciaal lettertype

Relatiegeschenken graverenIndien een product bestaat uit meerdere verpakkingsmaterialen worden er handelingskosten doorberekend. Dit wordt achteraf per product beoordeeld.

Tampondruk

Tampondruk is een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. De verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber aangezien siliconen inktafstotend zijn. Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.

Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. De dikte van de inkt is ongeveer 4 micrometer. Over het algemeen is tampondruk de beste drukmethode voor objecten met oneffenheden (rond, hol, bol, etc.), maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte druk.

  • WT1: Betreft bulk en onverpakte artikelen, strooigoed. Voorbeelden: pennen.
  • WT2: Betreft eenvoudig verpakte artikelen. Voorbeelden: artikelen die los in een zakje zijn verpakt.
  • WT3: Betreft metalen en grotere artikelen. Voorbeelden: artikelen die in een zakje én doosje zijn verpakt.
  • WT4: Betreft exclusieve artikelen. Voorbeelden: organizers, weerstations.
  • WT5: Betreft speciale artikelen. Voorbeelden: artikelen die in een exclusieve verpakking zitten.

Overige extra kosten

Aanloopkosten, per kleur / per positie WT tot 30 cm2
WTH herhalingskosten
WTI inkt- of kleurwissel

Tampondruk

Zeefdruk algemeen

Zeefdruk is een druktechniek die voor meerdere grafische doeleinden wordt gebruikt, ondermeer voor textieldruk. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van polyester wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien an een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan worden herhaald met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Zeefdrukinkt is goed dekkend. Dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers.

  • WZ1: Betreft bulk, handzame en plano artikelen. Voorbeelden: frisbee, nummerplaten.
  • WZ2: Betreft eenvoudige artikelen. Voorbeelden: plastic mappen.
  • WZ3: Betreft middelgrote artikelen. Voorbeelden: conferentiemappen, lanyards, premium rugzak.
  • WZ4: Betreft grotere artikelen. Voorbeelden: sporttassen, koeltassen, beachballen, schoentassen.
  • WZ5: Betreft lastige en dure artikelen. Voorbeelden: koeltassen, kledinghoezen.

Zeefdrukken van relatiegeschenken

 

Plastisol

Dit zijn de meest gebruikte transfers, die kunnen worden toegepast op vele soorten stof, fijn of grof, van 200D tot 1200D. Geproduceerd middels de zeefdruktechniek. Van één kleur tot fullcolour. Voorbeelden: tshirts, poloshirts, caps, sweaters, tassen.

Nylon

Uitsluitend geschikt voor gladde nylon artikelen. Geproduceerd middels de zeefdruktechniek. Van één kleur tot fullcolour. Voorbeelden: paraplu’s, windjacks, tassen.

Digitaal

Deze worden niet gezeefdrukt, maar digitaal geprint. De wasechtheid is minder sterk. Het is een uitstekend alternatief voor actiedoeleinden. De prijzen hiervan verstrekken wij op aanvraag.

Plotter

Deze transfers onderscheiden zich van de andere transfers, doordat deze in standaard kleuren worden geleverd. De transfers worden gesneden (geplot) uit een zelfklevende folie. Speciaal voor kleine aantallen of artikelen die per stuk voorzien moeten worden van een naam en/of nummer. Denk hierbij aan sportkleding of sporttassen. De prijzen hiervan verstrekken wij op aanvraag.

Aanlevering artwork

U dient uw artwork op de volgende wijze bij ons aan te leveren:

– EPS- of AI-bestand opgemaakt in Adobe Illustrator, CS5.5 of lager; in vectoren en lettertypes omgezet in lettercontouren

– indien van toepassing: PMS-kleuren aangeven

– JPG-, TIFF- en BMP-bestanden zijn niet bruikbaar